Най-успешният български политик, приложил най-полезни за Кремъл политики е Бойко Борисов.

...
Най-успешният български политик, приложил най-полезни за Кремъл политики е Бойко Борисов.
Коментари Харесай

Методи Андреев: Ако не гласуваме, в тунела ще ни блъсне влак на ГЕРБ, ДПС и ”Възраждане”

Най-успешният български политик, приложил най-полезни за Кремъл политики е Бойко Борисов. Той е дал на Москва най-вече

Чак ми става смешно какъв ястреб се извъди. Прилича на Барон Мюнхаузен - приказва такива врели-некипели. Пази Боже партия с подобен водач да завоюва и да ръководи. Той е безспорен демагог. Всичко, което споделят от ГЕРБ, са големи неистини. Ако хората излязат да гласоподават, допустимо е да има коренна промени обстановката и да има светлина в тунела. Иначе в тунела може да срещнем трен на ГЕРБ, ДПС и “Възраждане ” и той да ни блъсне челно.

Това заяви  Методи Андреев в изявление на Джесика Вълчева пред ​.

Ето и цялото изявление:

Господин Андреев, макар разкритията за връзката на Бойко Борисов и по този начин наречения “Турски поток ” у нас с експлоадирането на войната в Украйна, ГЕРБ продължават да са първа политическа мощ съгласно всички социологически изследвания. С какво си обяснявате това?

Не би трябвало да забравяме, че ГЕРБ най-успешно осъществя политиката на тогавашната Българска комунистическа партия и сътвори своя номенклатура. В началото на прехода беше извънредно мъчно да бъде победена Българска комунистическа партия, тъй като номенклатурата й, която бе взела участие в разнообразни по мащаб обири, облагодетелствани от комунистическия режим, продължаваше по инерция да гласоподава за нея.

Същото е ситуацията с ГЕРБ. Да не забравяме, че Борисов въпреки всичко е бил член на Българска комунистическа партия. Като подобен той доста добре схваща, че най-сигурният метод е да създадеш каста от облагодетелствани хора, взели участие в разнообразни по мащаб далавери, да приказваш демагогски, да създадеш подвластни от твоето ръководство хора, признателни на това, че са калинки и с доста семпло обучение са създали съществени кариери. Електоратът на ГЕРБ е подобен в огромната си част. Има и гербаджии, които към момента имат вяра, че Борисов е техният водач и пази страната от това БСП да не пристигна на власт.

ГЕРБ обаче не са на власт от повече от година и може би огромна част от тези “калинки ” са заменени.

Не са заменени. Тук-там може би някои ръководители са заменени. Това е главният проблем на предходното държавно управление. Още в първата си минута то трябваше да изгони да вземем за пример Комисията за отбрана от конкуренцията, тъй като тя поддържаше българските монополи. Благодарение на нея имаше монопол в горивата и куп стопански действия. Тя продължава напълно да бъде на ГЕРБ - знаете, че майката на депутата Александър Ненков е ръководител на Комисия за защита на конкуренцията. Държавните регулатори трябваше мигновено да бъдат заменени. Не направиха нищо за това да сменят представителя на страната в “Лукойл ”.

Тази забавена промяна даде значително бонификация на ГЕРБ и тази опция да се съвземат. Виждате, че сега (поне по този начин споделят социологическите проучвания) ГЕРБ води. Но тя не води, тъй като тези, които желаят да гласоподават за ГЕРБ са се нараснали. Те са същите, просто са се консолидирали. Видяха, че макар леката лустрация срещу корупцията, почнала по времето на предходното ръководство, в тези хора има предпочитание.

Къде е връзката с Русия в тези резултати на ГЕРБ?

Тя е повече от видна. Най-успешният български политик, приложил най-полезни за Кремъл политики е Бойко Борисов. Той е дал на Москва най-вече.

Да стартираме първо с базата в “Росенец ”. Бойко Борисов е индивидът, който подписа контракт за концесия с “Лукойл ” за прилагане на пристанището за 30 години. Някой видял ли е договорът за нея? В нея се твърди, че има клаузи, регламентиращи, че там не могат да влизат български държавни органи - “Митници ”, НАП…, без да се обадят на концесионера.

Когато беше кмет на София, Бойко Борисов беше награден от тогавашния съветски дипломат Анатолий Потапов с някакъв медал. При награждаването той сподели, че макар че ние сме “натовци ”, държим ужасно доста на Русия. Той тогава даде обещание, че до момента в който е кмет на столицата няма да пипат МОЧА - паметника на Съветската войска.

Да не забряваме, че по времето на Борисов стартира “Белене ” и планът беше реанимиран още веднъж. Да не забравяме, че беше построен “Турски поток ” с наши пари - 3 милиарда лв.. Нали тъкмо това искаше Путин, с цел да заобиколи Украйна, да подсигурява доставките на другарските си режими в Сърбия и Унгария и тогава стартира войната. Борисов оказа помощ на Путин.

По времето на Борисов безспорен монопол беше “Газпром ”. 90% от “Турски поток ” за 20 години напред е запазен за “Газпром ” и дума не даваше да се издума за взимане на газ от друго място.

Все приказва, че токът щял да бъде понижен токът, в случай че пристигна на власт. Забравиха ли българите за какво беше свалено първото държавно управление на Борисов? Заради високите цени на тока. Ако Борисов знаеше по какъв начин да понижи цената на тока и в случай че можеше, първото му държавно управление нямаше да падне.

Планът за възобновяване и развиване, препоръчан от ГЕРБ, во веки веков ни връзваше с Русия, тъй като там е било препоръчано всички ТЕЦ-ове на въглища да минат на съветски газ. Тоест българското електричество щеше да бъде вързано с Москва. Това готвеше пронатовското и европейско ръководство на ГЕРБ.

Говори, че щял да понижи цената на бензина и дизела. Колко пъти по времето на Борисов имаше митинги поради монополно високите цени на “Лукойл ”? Колко пъти?

А въпросът с заплащанията по арбитражното дело за двата реактора? (Арбитражният съд отсъди Националната електрическа компания (НЕК) да заплати половината сума от желае на съветската компания " Атомстройекспорт " за поръчаното, само че незаплатено съоръжение за АЕЦ " Белене ", бел. ред.) Имахме идеалната опция да апелираме този арбитраж, само че не беше направено. А можеше да го апелираме и да съборим решението, тъй като имаше данни, че в състава на съда, решил делото, е имало руснак.

Управлението на Борисов беше в поддръжка на Кремъл. Какъв ястреб се извъди Борисов, чак ми става смешно. Той фактически наподобява на Барон Мюнхаузен - приказва такива врели-некипели. Пази Боже партия с подобен водач да завоюва и да ръководи. Той е безспорен демагог. Всичко, което споделят от ГЕРБ, са големи неистини.

Тези неща са обществено известни. Защо към момента има хора, които искрено не престават да подкрепят ГЕРБ и ръководството на Бойко Борисов? За къса памет ли става въпрос, за това че българинът е безпаричен и гладен…?

Голяма част от хората са облагодетелствани, калинки… Има и дребна част, която счита, че ГЕРБ е дясна партия и това е огромната им илюзия. В една от последните си изяви Борисов споделя, че би управлявал с ДПС, с Демократична България. Най-важното е, че той за пръв път поставя официално ДПС на масата.

Ако ГЕРБ, ДПС и “Възраждане ” имат повече от 121 депутати, ще станем очевидци на така наречен “експертно държавно управление ” на Доган.

Тези, които не харесват ГЕРБ, не харесват и нерешителността на предходното държавно управление. Не са удовлетворени от това, че се затлачиха промените и в дейностите си бяха прекомерно неубедителни. Някои хора останаха разочаровани и огромна част не желаят да гласоподават, само че това е убийствено и мафията ще си сътвори удобна конюнктура за връщане на позициите си, схеми, далавери и по-лошо - България да продължи да се отклонява от своя евроатлантически курс.

Корупцията у нас е основана и развита по модела на тази в Русия. Корупцията у нас не е просто кражба, а е политическо оръжие на Кремъл за основаване на взаимозависимост на цели политически партии.

Във време на война с Русия наподобява е доста значимо какъв избор ще създадат българите.

Разбира се. От “Възраждане ” зоват да излезем от НАТО. И тогава какво? Ще излезем от НАТО, с цел да станем обект на нахлуване на Путин ли? Това са национални предатели. Не знам кой им се връзва на акъла. Правим се на афектирани, по тази причина дръпнаха.

Но човек гласоподава кардинално за себе си, за фамилията си и своето бъдеще. Вдигне ли се процентът на гласоподаване, сметките на ГЕРБ няма да излязат. Ако се вдигнат повече хора да гласоподават, ГЕРБ ще паднат и при всички случаи Политическа партия може би с малко ще ги изпреварят и Народно събрание ще наподобява по напълно друг метод. Иначе няма защо да се сърдим.

При това положение ГЕРБ, ДПС и “Възраждане ” ще имат опция в идващия парламент да ръководят в “експертно държавно управление ” под управлението на Доган. Борисов няма да е министър председател при всички случаи. Но ще му бъде обезпечено умерено бъдеще. Няма да се проверяват далаверите на ГЕРБ и ще се удари чертата под сметката, ще се отвори нова сметка. Ще стартират всичко още веднъж с други хора.

Ако хората излязат да гласоподават, допустимо е да има коренна промени обстановката и да има светлина в тунела. Иначе в тунела може да срещнем трен на ГЕРБ, ДПС и “Възраждане ” и той да ни блъсне челно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР